Verpakken van appels en peren

Flowpack

De flowpacker wordt gebruikt om plastic bakjes met peren in te pakken in folie. Een lopende band transporteert het bakje richting het deel waar de folie gespannen staat. De folie wordt om het bakje gevouwen en de randen worden dicht geseald. Op de folie wordt een productsticker geplakt met de nodige specificaties (ras, kwaliteit, teler). Een medewerker zet de geflowpackte bakjes in dozen die op een pallet gestapeld worden.

Sealen

Schaaltjes met 4 tot 6 appels of peren worden klaargemaakt en ingepakt met krimpfolie. De medewerker plaatst het schaaltje op de lopende band. De schaaltjes worden met het bandje doorgevoerd de machine in waar ze automatisch van folie worden voorzien. Het folie krimpt waardoor het strak om het schaaltje gespannen staat. De medewerker verzameld de gesealde schaaltjes in de afgesproken verpakking.

Verpakkingsmateriaal

Roest Leusden heeft veel verschillende verpakkingsmaterialen tot haar beschikking. Appels en peren kunnen verpakt worden in dozen met verschillend pakblad of in kratten. In overleg is gepersonaliseerd verpakkingsmateriaal een mogelijkheid.